5 rigtig gode grunde til at spare op til din pension

Pensionsopsparingen er langt mere sexet, end du måske tror. Specielt når den kan give dig et liv i de varme lande, en god levestandard og muligheden for at forkæle dem, du holder af.

Men det kræver selvfølgelig, at du rent faktisk sparer op. Jaa, vi ved godt, at mange ting kan være sjovere at bruge penge på end at sætte dem ind på din pension. Ny bolig, bil eller lækre rejser til de varme lande. Vi forstår. 

Men én ting, vi ved, som du måske ikke ved endnu, er, at der er masser af rigtig gode grunde til at starte en pensionsopsparing eller begynde at indbetale på den, du har. Derfor har vi her samlet vores 5 bedste grunde til at starte nu.

1. Tidlig start giver flere penge

Din pensionsopsparing bliver investeret, og det afkast, du får, vil år for år vokse. Derfor er der en fordel ved at starte nu frem for at udskyde pensionen - du kommer nemlig til at tjene på det.

2. Oprethold din levestandard

Du lever lige nu på en måde, der højst sandsynligt kræver en fast indtægt at opretholde. Hvis du gerne vil fortsætte med det, når du skal på pension, kræver det en god opsparing. 

3. Vi lever længere og skal bruge flere penge

Der er sket meget, siden dine forældre gik på pension, og fakta er, at vi i dag lever længere end nogensinde før. Derfor er det nu endnu vigtigere at sikre dig penge nok til hele din tid udenfor arbejdsmarkedet.

4. Drømmer du om de varme lande?

Ser du dig selv udleve pensionsalderen i de varmere luftstrøg? Måske vil du invitere familien med på ferie? Eller måske endda købe en bolig i de varme lande? Dette kræver en ekstra god pensionsopsparing.

5. Satser du på friværdi i din bolig?

Måske er du en af dem, der regner med at leve godt på friværdien i din bolig, men sandheden for de fleste er, at dette langt fra er nok til at leve det liv, som de fleste ønsker. Derfor er det vigtigt at have en god pensionsopsparing, der kan dække hverdagsudgifterne.

Så kom du igennem alle fem! Har du ændret holdning til pension? Måske lidt? Vi ved godt, at pension kan være en stor beslutning, specielt når det handler om at lægge penge til side hver måned. Vi håber dog, at du nu har fået en god ide om, hvor vigtigt det er for dig og din families fremtid. Hvis din interesse er blevet vækket, og du får lyst til at læse mere om pension, så kan du altid læse mere her på Heap.

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!