En snak med COPUS om at prioritere pension som vækstende bureau

COPUS er et frisk pust i det brede udbud, der i dag findes af kommunikationsbureauer og blev etableret i 2017 af Julius Gabel og Carl Kronika, da de var henholdsvis 21 og 17 år (!). På trods af deres unge alder, var de meget tidligt bevidste om, at de ville prioritere en pension. Det skulle dog være en pensionsløsning, som samtidig matchede COPUS’ DNA, og her passede Heap perfekt ind i billedet.

COPUS er et kommunikationsbureau med base på Frederiksberg i København. Deres spidskompetencer ligger inden for strategi, PR og content, og så har de både kærlighed og stort talent for at vækste startups og scaleups. Vi har taget en snak med Julius Gabel, den ene halvdel bag firmaet, om alt fra, hvordan COPUS startede og årsagerne til deres succes, til hvorfor et så ungt team prioriterede en pensionsordning. Og ikke mindst hvorfor valget faldt på Heap.

I dag tæller firmaet 12 medarbejdere, men startede ud med bare to mand, Julius Gabel og Carl Kronika, som lærte hinanden at kende nogle måneder før, at startup-eventyret blev søsat. Idéen om at gå den selvstændige vej kom i Julius’ tilfælde som følge af at have været på et internship i London, hvor han arbejdede tæt sammen med en serie-iværksætter. Det tændte en slags ild i ham. Ikke lang tid efter gik Julius og Carl sammen om at starte COPUS op.

Naiv tro på egne evner og en masse mod

Pludselig står man der. To unge fyre, klar til at indtage verden. Men hvordan kommer man videre derfra? Som Julius selv fortæller, var de fyldt med “naiv tro på egne evner og en masse mod”, hvilket resulterede i, at de kontaktede Soundboks. Ikke en helt dum idé, skulle tiden vise. Den her nye, über cool, upcoming startup havde ikke formået at skabe den ønskede PR-omtale i USA. Og det følte både Julius og Carl sig ret overbeviste om, at de godt kunne nå i mål med. De tilbød derfor at arbejde gratis i én måned for at vise deres værd. Eller som Julius selv beskriver det; “så kørte de Netflix-modellen”.

Med spartansk base mellem skiftevis Carls forældres kælder og Julius’ forældres stue begyndte de at række ud til amerikanske journalister - og med succes. De formåede nemlig at få omtale i Maxim og fik også en youtuber inden for tech-området til at lave en anmeldelse af Soundboksen. COPUS landede Soundboks som deres første kunde, og siden da har tingene taget fart.  

De hurtige om Copus

- Founded i 2017 af Julius Gabel og Carl Kronika, da de var henholdsvis 21 og 17 år (!).

- Vandt ivækstprisen for Årets Unge Håb i 2017.

- Landede Soundboks som deres første kunde, da de formåede at skabe presseomtale i USA.

- Firmaet tæller i dag 12 medarbejdere.

- Valgte Heap som pension, fordi det matchede deres DNA, og fordi løsningen var optimal.

- Find COPUS her: https://www.copus.dk/

Fordelene ved tidlig investering igangsatte ønsket om pension

Selvom COPUS er en ung virksomhed med et ungt team, så var pension noget, de gerne ville prioritere. Julius og Carl var bevidste om fordelene ved at starte tidligt, og det igangsatte ønsket om en pensionsløsning til COPUS’ ansatte.

“Vi havde ligesom lært det her med renters rente-effekten, hvor vi kunne se, at det var vigtigt at komme i gang med noget som pension i en tidlig alder, fordi den her renters rente-effekt bare er bedst, når man har mange år at løbe på”, beskriver Julius.

Julius begyndte selv at investere i en ret ung alder, men syntes alligevel, at han var kommet i gang med netop pension for sent. Det så både ham og Carl som et incitament til at hjælpe andre i gang.

“(...) og vi kunne bare se, at det også havde været fedt at komme i gang med pension noget tidligere på rejsen. Så vi ville egentlig gerne hjælpe andre med at komme i gang tidligt med deres pension”.

- Julius Gabel, medstifter af COPUS

Valget af pension skulle matche COPUS’ DNA

Da først COPUS besluttede sig for at få en pensionsordning til deres medarbejdere, var det også vigtigt, at valget faldt på den rette. Og her kan man godt sige, at Heap kom som sendt fra himlen, som Julius selv beskriver det. Noget tid forinden havde COPUS nemlig modtaget en flyer med info om, hvad vi i Heap kunne tilbyde, og det viste sig at matche perfekt.

"Og der havde min medstifter, Carl, fået den her folder fra Heap, som forklarede på en super fed og intuitiv måde, hvad det var, I tilbød, og var ret transparent med gebyrer og så videre. Og jeg syntes bare, at det gav mening. Det virkede som sendt fra himlen, for det var lige det, som vi gik og ledte efter på det tidspunkt”, beskriver Julius.

COPUS havde fra starten et behov for at finde en løsning, hvor de ansatte selv var med til at styre, hvor meget de ville allokere til pension. Men Julius og Carl ville også gerne skabe incitament for, at medarbejderne kom godt i gang med pensionsopsparingen. Derfor endte de med en løsning, hvor COPUS overfører en procentdel til pension, som kommer oven i lønnen og den procentdel, som medarbejderen selv afsætter til pension. Og så har den enkelte medarbejder mulighed for at bestemme, om de selv vil toppe op med et yderligere beløb. Det tillader Heaps fleksible model nemlig. Derudover var Heaps brand - som kendetegnes af at være digital, moderne og nytænkende - også noget, der tiltalte COPUS.

“(...) det matchede ikke helt med vores DNA at gå til sådan et meget traditionelt, tungt, pensionsselskab”.

- Julius Gabel, medstifter af COPUS

COPUS er i dag et veletableret bureau, som hele tiden forsøger at skabe bedre forhold for medarbejderne. Det viser også, at de er vokset med årene. I startup-fasen havde det højeste prioritet at få alle medarbejdere op på konkurrencedygtige lønninger. Og efterhånden som COPUS har fået etableret et stærkt fundament, er ting som pension og barsel også kommet på dagsordenen. Og med det rette valg af pension, kom også en fornyet tro på konceptet.

“Jeg havde selv haft en dårlig oplevelse med et pensionsselskab fra en tidligere arbejdsplads. Så jeg var lidt et brændt barn, som lige skulle tilbage i gamet igen. Men nu har jeg fået en fornyet tro på pension”.

- Julius Gabel, medstifter af COPUS

Kom i gang med Heap for virksomheder

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!