En snak med Spirekassen: Fleksjobbere skal også have mulighed for en tryg fremtid

Spirekassen er en mindre virksomhed med 6 fastansatte og 6 timelønnede. Men tag ikke fejl - ambitionerne er store. Spørger du founder og direktør, Christine Wiemann, kan succesen i høj grad tilskrives de dygtige medarbejdere. I 2021 var målet at give dem en pension i julegave. Men grundet de mange fleks-ansættelser skulle det vise sig at være langt sværere end forventet.

Vi har taget en snak med Christine Wiemann om bæredygtighed, socialt ansvar og inklusion. Tre ting, der alle gennemsyrer Spirekassen, og som er uundgåelige, når man skal beskrive firmaets skelet. Det er samtidig disse værdier, der har banet vejen for, at det lige netop blev Heap, som valget faldt på, da det kom til pensionsordning. Meget mere om det.

Spirekassen er en utrolig inspirerende virksomhed, der sælger økologiske frø i høj kvalitet, og med udlærte gartnere bag. Og skulle man være i tvivl om, hvorvidt det er noget, der var efterspurgt på markedet, skal man blot tjekke vækst-indikatorerne. Spirekassen voksede i 2021 fra 1 til hele 12 ansatte plus 8 praktikanter.

"Jeg vil vove den påstand, at jeg har verdens bedste og mest kvalificerede medarbejdere. De ansatte i Spirekassen har fagligt stærke kompetencer, men de er ikke nødvendigvis ansat på normale vilkår".

- Christine Wiemann, founder

Flere af de ansatte er ansat i fleksjob, hvilket skulle vise sig at blive lidt af en udfordring ift. årets julegave. Christine havde nemlig lovet en langtidsholdbar julegave - en pension! “Måske en kedelig gave, men i virkeligheden én af de vigtigste at få”, fortæller hun.

Den (næsten) umulige julegave og mødet med en gammeldags pensionsbranche

Men at skaffe sig sådan en julegave skulle vise sig at være nemmere sagt end gjort. En pensionsordning til fleksjobbere er nemlig ikke bare sådan lige at gå ud og opstøve. Der gik ikke lang tid, før Christine måtte sande, at de store pensionsselskabers løsninger ikke var holdbare. Den månedlige mindsteindbetaling lå nemlig på et alt for højt niveau i forhold til, hvor få timer den enkelte er ansat. 

Heller ikke de kommunale fleksjob-konsulenter kunne hjælpe med problemstillingen. Faktisk var det, ifølge Christine, aldrig noget, de var blevet spurgt om før - og desuden ikke noget, de havde en holdning til.


“Jeg måtte konstatere, der simpelthen mangler et langtidsholdbart sikkerhedsnet for en stor gruppe af danskere, der er tilkendt fleksjob”.

- Christine Wiemann, founder

   

Derfor blev løsningen Heap: bæredygtighed og fleksibilitet

Efter 5 ugers research åbnede der endelig en mulighed for Christine. Det skulle vise sig, at Heaps pensionsløsning var et perfekt match med Spirekassen og deres værdier som virksomhed. 

Særligt de to kendetegn, fleksibilitet og bæredygtighed, var årsagen til, at Heap blev tilvalgt. Spirekassen arbejder under en paraply, der i høj grad formes af FN’s verdensmål, hvor særligt to af målene har indflydelse på den daglige gang: mål 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og mål 16 (fred, retfærdighed og stærke institutioner). 

For en virksomhed, der arbejder så indgående med bæredygtighed, er det også vigtigt, at det afspejles i valget af samarbejdspartnere. Og spørger du Christine, er det ren win-win:

“Det er simpelthen så rart, at Spirekassen passer godt på sine medarbejdere samtidig med, vi støtter grøn omstilling”.
- Christine Wiemann, founder

Hos Heap har du mulighed for at præge, hvordan dine penge investeres. Du kan vælge mellem fire investeringsprodukter, hvor én af dem er “Grøn omstilling”. Særligt for denne retning er, at der prioriteres investeringer inden for fire af FN’s verdensmål: 6. Rent vand og sanitet, 7. Bæredygtig energi, 9. Industri, Innovation og Infrastruktur og 13. Klimaindsats.

Derudover screenes investeringerne med en såkaldt “ESG-screening”. Det sikrer, at pengene ikke bliver investeret i virksomheder, der opererer inden for fossile brændsler, tobak, våben, og online betting.  

Udover bæredygtigheden har fleksibilitet selvfølgelig også spillet en stor rolle i valget af Heap. Det faktum, at der ikke stilles krav til størrelsen på indbetalinger, er lige præcis dét, der har muliggjort en pensionsordning i Spirekassen. En virksomhed, hvor en stor del af medarbejderne tæller fleksjobbere. 


“En så fleksibel løsning som Heap har givet mig som arbejdsgiver en mulighed for at stille mine ansatte på lige fod med resten af den danske arbejdsstyrke… Også når de bliver gamle. Det fortjener de faktisk, for de ER Spirekassen. Kollegaer, der ikke fås bedre”.

- Christine Wiemann, founder
       

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!