Headlight valgte en nem og valgfri pension som et medarbejdergode

Headlight er en virksomhed med et næsten dugfriskt CVR-nummer, men også en virksomhed, der allerede har vækstet stejlt. I januar 2021 havde de tre medarbejdere. I januar 2022 var det tal vokset til ni. Lige fra begyndelsen var det vigtigt for founder, Oliver Bernhard, at kunne tilbyde medarbejderne en fleksibel pensionsløsning. En løsning, som fungerede optimalt for begge parter.

Vi har taget en snak med Oliver Bernhard, founder og CEO i Headlight. Headlight tilbyder coaching-abonnementer på månedlig basis, som indebærer en personlig coach, ubegrænsede video-sessioner og adgang til appen med værktøjer og øvelser. Et produkt, der skriver sig lige ind i trenden om at bruge sine kompetencer og sin energi på den mest hensigtsmæssige måde for derved at opnå større succes i arbejdslivet. 

Vækst er et uundgåeligt nøgleord, når det gælder startups. Men i Headlight var det vigtigt for Oliver, at det ikke overskyggede de menneskelige aspekter. Derfor blev han også hurtig obs på at sikre gode forhold for medarbejderne. Og hvad bedre måde at gøre det på end at sørge for en pension?


“I startup-branchen kan der godt være tendens til, at alt handler om visioner og vækst. Det er selvfølgelig også alfa omega for os. Men det var også utroligt vigtigt fra start, at mine medarbejdere følte sig godt behandlet”.

- Oliver Bernhard, founder og CEO      

 

En pensionsløsning, der skulle være nem for alle parter

Nogle af de ting, der vejede tungest i valget af Heap som pensionsløsning, var fleksibiliteten og nemheden. Olivers ønske som arbejdsgiver var at finde en pension, der var så nem som mulig at opsætte, og som ikke tog for meget tid at sætte sig ind i - hverken for ham eller for de ansatte.


“For mig har det været utroligt vigtigt, at vi fandt en pensionsløsning, som var ligetil og nem. Min egen kalender er fuldt booket, så det var et must, at vores bogholder kunne klare det hele”. 

- Oliver Bernhard, founder og CEO  

     
Nemheden var ikke kun vigtig for Oliver som arbejdsgiver, det var også vigtigt, at de ansatte havde en god oplevelse med Heap. Heap er en pensionsløsning, hvor den enkelte har utrolig meget frihed til selv at bestemme, hvor meget man vil overføre, hvilken risikoprofil man vil have, hvilke forsikringer man vil tegne o.s.v. Og det var vigtigt for Oliver, at den her fleksibilitet og frihed ikke blev en belastning for medarbejderne, men netop en mulighed for selv at tilpasse pensionen til individuelle behov. 

Oliver ville ikke stå med en stor kollektiv beslutning, som skulle afgøre, hvordan medarbejdernes pension skulle se ud. Han ønskede i højere grad, at der var frie rammer for den enkelte medarbejder i forhold til at vælge størrelsen på sine pensionsoverførsler og at sammensætte den rigtige forsikringspakke. Begge ting kunne lade sig gøre med Heap.

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!