Hvor meget skal man spare op til pension?

Skrevet af
Heap-teamet

Hvor meget skal man spare op i pension?

Det er meget forskelligt, hvad man har brug for, når man går på pension. Ligesom du kender det fra dit liv lige nu, handler det hvilken livsstil du har, hvor mange penge du bruger, og hvad du har af forventninger til fremtiden. Jo flere gange du fx gerne vil rejse eller gå ud og spise, jo flere penge skal du spare op i pension, for at kunne føre den livsstil du ønsker. 

Kom i gang med din pension i dag

  • Jo tidligere du starter, jo mere kan du spare op

  • Heap er fleksibel, så du kan løbende tilpasse dine overførsler, kvit og frit

  • Heap er nem og digital, og vi hjælper dig gerne undervejs

Du får også folkepension fra det offentlige

Ud over det du selv sparer op, får du folkepension, evt. folkepensionstillæg og ATP. 

  • Folkepensionens grundbeløb (enlig): 6.518 kr./md. før skat (2021)


  • Evt. Folkepensionens tillægsbeløb (enlig):  7.335 kr./md. før skat (2021). Beløbet afhænger af formue og øvrige indtægter


  • ATP: I 2021  udbetales i gennemsnit 1.275 kr./md. Beløbet afhænger af hvor længe du har arbejdet i Danmark


Folkepensionen er altså ikke meget mere end en SU og et af de spørgsmål som mange stiller os er, hvordan folkepensionen ser ud i fremtiden. Det er naturligvis svært at svare på, men der er ikke meget, der tyder på, at den bliver højere. Tværtimod.

Du  kan lægge folkepensionen oven i det beløb, du selv sparer op. Så hvor mange penge du skal spare op til pension afhænger af, hvilket liv du gerne vil leve når du går på pension.

"Vores klare anbefaling er at komme i gang hurtigst muligt. Jo tidligere du kommer i gang, jo større afkast kan din pensions-opsparing nå at lave inden du skal bruge pengene."

Tommelfingerregel i pension

Forsikring og Pension, som er pensionsselskabernes brancheorganisation, har fastsat, at danskerne bør have 60-80% af sin nuværende månedsløn til rådighed, når de går på pension. Tommelfingerreglen for pension er, at hvis du ligger på 80% af din nuværende månedsløn, svarer det til en uændret livsstil, da du som pensionist slipper for at betale arbejdsmarkedsbidrag (8%) og har en del færre udgifter i form af transport, A-kasse og andre arbejdsrelaterede udgifter. Hvis du ligger tættere på de 60%, så vil du have en lavere levestandard som pensionist, end den du har nu, med mindre du har sparet penge op i andet end pension, som fx virksomhed, bolig, eller investeringer med dine frie midler.

Heaps anbefaling til hvor meget du skal spare op i pension

Vores klare anbefaling er at komme i gang hurtigst muligt. Jo tidligere du kommer i gang, jo større afkast kan din pensionsopsparing nå at lave inden du skal bruge pengene. Selvom du starter med blot 100 kr. om måneden, kan det blive til mange penge, når du går på pension.

Hvis du ikke sparer op andre steder, og du vil holde dig til tommelfingerreglen om at have 60-80% af din nuværende løn til rådighed som pensionist, bør du overføre (afhængig af alder for opstart):

  • Hvis du er 25 år: 9-12% af din nuværende løn

  • Hvis du er 35 år: 15-20% af din nuværende løn

  • Hvis du er 45 år: 30-45% af din nuværende løn - urealistisk for de fleste, så derfor så meget som muligt, for at reducere nedgangen i levestandard mest muligt.      

Hvis du følger tommelfingerreglen bør din opsparing nå et niveau på ml. 7-10 gange din årsindkomst før skat. Og så bør du være godt sikret til dit seniorliv.

Sådan kommer du i gang med Heap

1. Opret en profil

Fortæl os lidt om dig selv og om du har pension i forvejen

2. Få skræddersyet din pension

Vi sammensætter din pension og du vælger hvilken retning, du vil investere i

3. Vælg hvad du vil overføre nu

Start din opsparing fra kun 100 kr.

4. Klar, parat, Heap

Underskriv aftalen med NemID og så har du en pension

Kom i gang

Hvad er Heap?

Heap er Danmarks nemmeste og mest fleksible pension, hvor du kan skræddersy din opsparing og forsikringer til dine behov - og ændre alting, hvis du ønsker det. Vi sammensætter en optimal pension for dig og sørger for at pleje din investering, så du ikke skal tænke på det. Du kan klare det hele digitalt, men vi er altid klar til at hjælpe på chatten, email, telefon eller på et online møde, hvis du har brug for det. 

Vi samarbejder med Topdanmark, et af Danmarks største pensions- og forsikringsselskaber, som varetager din pension trygt og sikkert igennem Heap. Din pension er selvfølgelig investeret ansvarligt og bæredygtigt.

Profilbillede af Ninett ChristensenProfilbillede af Jeppe Winther ChristensenProfilbillede af Lasse Nørby Rasmussen

Har du brug for hjælp?

Vi ved godt, at pension er svært. Derfor sidder vi klar til at hjælpe dig i gang med din pension.

Ring til os på 93 10 10 80Book et gratis online møde

Vil du vide mere? Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap®.

Heap®
en Topdanmark-partner

Heap® er skabt i tæt samarbejde med et af landets største forsikrings- og pensionsselskaber, Topdanmark. Vi er helt nye, så det er godt at have en partner med over 100 års erfaring.

Det betyder også, at det ikke er Heaps teknologinørder, dataeksperter og designere, der investerer dine penge - det gør Topdanmark Kapitalforvaltning. Heldigvis.