Pension til selvstændige

Når man arbejder som selvstændig, er der ikke nogen, der sørger for ens pensionsopsparing. Her kan du læse mere om, hvad du skal være ekstra opmærksom på, og hvordan du bedst får sat en pension op, der passer til dig som selvstændig.

Hvad skal du tage stilling til som selvstændig med pension?

Der er to ting som er vigtige at tage stilling til i forhold til din pension, når du er selvstændig, som ellers bliver ordnet for dig, hvis du er ansat i en virksomhed med en pensionsordning. 

1) Opsætning af og indbetaling til din pensionsopsparing

2) Hvilken form for tryghed vil du have igennem dit arbejdsliv og valg af de forsikringer, som giver dig den tryghed

Din pensionsopsparing

Tag først stilling til din pensionsopsparing og hvordan du gerne vil spare op til din alderdom. Selvom vi som udgangspunkt alle har ret til folkepension, er det de færreste, som kan leve det liv de forventer som pensionist med den alene. Derfor supplerer mange selvstændige med en privat pensionsordning og sparer måske også sideløbende op i virksomheden.

Hvor meget skal man spare op?

Der findes mange tommelfingerregler for, hvor meget man skal spare op. I første omgang handler det om, hvilket liv du vil leve som pensionist. Hvis du vil beholde den samme levestandard som du har i dag, skal du have ca. 80% af sin nuværende årsløn, for at sikre, at du kan fortsætte din levestandard, som du har i dag. 

Vi anbefaler, at du kommer i gang med din pensionsopsparing og sætter en månedlig overførsel op. Jo før du starter dine overførsler, jo hurtigere kan dine penge komme ud og arbejde for dig og tjene flere penge til dig. Prøv vores beregner og se hvor meget dine pensionsoverførsler kan blive til.

Se hvor meget dine overførsler kan blive til

Dine forsikringer

Som ansat i en virksomhed med en pensionsordning, har man adgang til nogle forsikringer igennem pensionsselskabet, som er gode at have, hvis man skulle blive alvorlig syg, invalid eller dø.

Som selvstændig kan uheldet også være ude og i det tilfælde er det godt at være forsikret. Det er derfor vigtigt, at tage stilling til, hvilke forsikringer du har brug for og hvilken dækning, der er den rigtige for dig. Vi har lavet en guide til at vælge forsikringer her.

Læs mere om forsikringerne man ofte har igennem sin pensionsordning her.

Jeg sparer jo allerede op i min virksomhed, så hvorfor skal jeg starte en pensionsordning?

Der der mange selvstændige, som vælger at spare op i egen virksomhed. Det er en god idé. Du skal dog være opmærksom på, at hvis det ikke går, som du håber med virksomheden, kan pengene være tabt, eller være mindre værd end du forventer. 

En pensionsopsparing er din private sikkerhed, som er kreditorbeskyttet. Det er en stor fordel, hvis du skulle gå konkurs, fordi du beholder de penge, du har sparet op. Din opsparing i din virksomhed vil du i så fald miste til sultne kreditorer. 

Som selvstændig har du også mulighed for at benytte "30%-ordningen", hvor du har mulighed for at overføre op til 30% af virksomhedens skattemæssige overskud til din pensionsordning med fuldt skattefradrag. 

Hvad er forskellen på Heap og andre pensionsordninger til selvstændige?

Den store forskel på Heap og andre pensionsselskaber er, ud over at være digital og nem at forstå, at Heap er 100% fleksibel både i forhold til dine overførsler til din pension og valg af forsikringer. 

De fleste andre selskaber kræver faste månedlige minimumsoverførsler med tilknyttede faste forsikringspakker, hvor du får forsikringer, som du måske ikke har brug for. Det har vi ikke hos Heap. Vi ved nemlig godt, at lønnen som selvstændig ikke altid har samme niveau måned efter måned. I Heap kan du derfor helt selv bestemme, hvor meget og hvornår du overfører penge til din pension, og ændre det lige så ofte du vil - helt uden at betale irriterende gebyrer. Læs mere om fordelene ved Heaps pension til selvstændige her.

Hvad er prisen for pensionsordning til selvstændige?

Prisen for en pensionsordning og forsikring til selvstændige varierer meget fra selskab til selskab, og det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvad man rent faktisk kommer til at betale. Eksempelvis er det de færreste selskaber, som også medregner gebyrer for at ændre overførsler til din pension , når de beregner prisen. 

Hos Heap er prisen på din pension og dine forsikringer helt transparent og uden skjulte gebyrer. Du betaler max. 149 kr./md. i administrationsomkostninger og max. 0,82% i investeringsomkostninger for at have din pension hos os. Hvis du også ønsker forsikringer, betaler du kun for de forsikringer og dækninger, du vælger. Du kan nemt få et overblik over, hvad din pension vil være i Heap med vores prisberegner her.

Hvad er Heap?

Heap er Danmarks nemmeste og mest fleksible pension, hvor du kan skræddersy din opsparing og forsikringer til dine behov - og ændre alting, hvis du ønsker det. Vi sammensætter en optimal pension for dig og sørger for at pleje din investering, så du ikke skal tænke på det. Du kan klare det hele digitalt, men vi er altid klar til at hjælpe på chatten, email, telefon eller på et online møde, hvis du har brug for det. 

Vi samarbejder med Topdanmark, et af Danmarks største pensions- og forsikringsselskaber, som varetager din pension trygt og sikkert igennem Heap. Din pension er selvfølgelig investeret ansvarligt og bæredygtigt.

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!