Udnyt dit skattefradrag for 2021

Når du overfører penge til din pension, så får du automatisk et skattefradrag. Det betyder, at jo mere du sparer op i pension, jo flere penge får du tilbage i skat. Win-win!

Overfør til din pension inden årsskiftet, og nyd godt af dit skattefradrag

Vi er ved at nærme os årsskiftet, og dermed nærmer vi os deadlinen for, at du kan udnytte dit skattefradrag for 2021. Så hvis du har lidt ekstra stående på en opsparingskonto, som du ikke ved, hvad du skal gøre med, så kan en god mulighed være at overføre dem til din pension. Her på siden kan du læse mere om fradragsgrænserne for pension, om vigtige deadline-datoer, og se hvordan du bedst udnytter dit fradrag for 2021 og derved sparer masser af penge i skat.

Hvordan fungerer skattefradraget for pension helt præcist?

Når du opretter en pension og overfører til den, får du det, der hedder fuldt fradrag i din skat. Det betyder, at du kan trække dine overførsler til pension fra det, som du tjener. Så hvis du på et år har tjent eksempelvis 300.000 kr. og overfører 30.000 kr. til din pension, så vil du blot skulle betale skat af 270.000 kr. i stedet for de 300.000 kr., som du reelt har tjent.

Skattefradrag for pension i 2021

Fradragsgrænserne for de forskellige pensionstyper bliver justeret hvert år. For private overførsler til pension er grænserne i 2021:

  • Fradrag for ratepension: 58.500 kr. (2021)
  • Fradrag for livsvarig pension (livrente): 53.800 kr. (2021)

I Heap har du en ratepension med overløb til livsvarig pension. Det betyder, at du kan overføre 112.300 kr. (2021), som du kan få fradrag for. Du kan se dine samlede årlige overførsler på din side, når du er logget ind på Heap.dk. Hvis du har andre pensioner end Heap, så skal du lægge alle dine overførsler sammen.

Overfør til din pension

Så meget kan du spare i skat ved at udnytte dit skattefradrag

Det kan være lidt abstrakt at finde ud af, hvor meget man rent faktisk sparer i skat ved at overføre til sin pension. Lad os kigge på to eksempler:

Gitte tjener 50.000 kr. om måneden efter arbejdsmarkedsbidrag

Gitte betaler topskat, fordi hun tjener mere end 45.400 kr./md. (2021) efter arbejdsmarkedsbidrag. Det er derfor ekstra fordelagtigt for Gitte at overføre penge til sin pension, fordi at hun, ved at at overføre til sin pension og udnytte fradraget, har mulighed for at komme under topskattegrænsen og dermed undgå at betale 52,05 % af den sidsttjente krone.

Gitte vælger at indbetale 60.000 kr. til sin pension og kommer derfor under topskattegrænsen. Gitte sparer derfor omkring 30.000 kr. i skat.

Thomas tjener 30.000 kr./md. efter arbejdsmarkedsbidrag

Selv for personer, som ikke betaler topskat, er der store summer at spare i skat samtidig med, at man sparer op til sin pension. Lad os for eksemplets skyld antage, at Thomas overfører 36.000 kr. til sin pension og betaler 40 % i skat. Thomas vil i dette tilfælde spare omkring 15.000 kr. i skat.

Overfør inden d. 30/12, og udnyt dit fradrag for 2021

For at sikre, at dine overførsler bliver registreret som fradrag i 2021, er der nogle datoer, du skal overholde.

  • Via Heap-kontoen: MobilePay senest d. 26/12 og Dankort senest d. 30/12 kl. 16.00
  • Via løn: Så længe din løn bliver kørt tidsnok til at pengene er fremme på din pension i 2021, så gælder fradraget for 2021

Du kan super nemt lave overførsler via MobilePay eller Dankort ved at logge ind på Heap.

Lav en overførsel

Hvordan får jeg pengene tilbage i fradrag?

Der findes to måder, som du kan få fradraget for dine pensionsoverførsler på. Du kan vælge at få fradraget løbende eller i slutningen af året.

Løbende fradrag

Det løbende fradrag opnåes ved, at du retter i din forskudsopgørelse, hvis du overfører privat, eller ved at din virksomhed overfører din pension via deres lønsystem.  I så fald det er din virksomhed, der overfører til din pension, vil pengene blive trukket fra din løn, før du betaler skat.

Hvis du selv skal rette i forskudsopgørelsen, skal alle dine overførsler op til 58.500 kr. (2021) angives i felt nr. 416 (ratepension), mens beløbet derover angives i felt nr. 436 (livslang pension).

Årligt fradrag

Hvis du overfører privat og ikke retter i din forskudsopgørelse, vil fradraget automatisk indgå i årsopgørelsen i marts. Det er således først, når årsopgørelsen er klar, at du får gavn af fradraget i form af, at du får penge tilbage i skat.

Hvordan fungerer det i Heap?

Når du overfører via MobilePay eller Dankort, så skal du rette i din forskudsopgørelse, hvis du gerne vil have fradraget løbende. Hvis du undlader at gøre dette, indberetter vi i Heap automatisk dine overførsler til skattestyrelsen i slutningen af året. Dit fradrag vil i så fald komme tilbage i skat, når årsopgørelsen er klar i marts.

Hvis du benytter dig af firmaoverførsler, bliver dine penge overført før skat, og du får således løbende dit fradrag. Du kan nemt sætte firmaoverførsler op inde på Heap-pension.

Log ind på Heap

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!