Saml dine pensioner ét sted og spar penge

Har du også en gammel pension fra et tidligere arbejde eller studiejob liggende? Så er du ikke den eneste.

Faktisk har danskerne over 12 millioner pensioner tilsammen, som svarer til, at hver voksen i gennemsnit har 3 ordninger. De fleste kan sagtens klare sig med en enkelt, så der er en masse penge at spare. Bliv klogere på dét, og find ud af, hvordan du samler dine pensioner i Heap.

Dine pensioner bliver ædt op af omkostninger og gebyrer

De fleste pensionsselskaber tager i gennemsnit omkring 800 kr. om året for at administrere en pension, der ikke bliver indbetalt til - også kaldet for hvilende pensioner eller klatpensioner.

Klatpensioner opstår ofte i forbindelse med et jobskifte, hvor man ikke samler sin pension i sin nye ordning. Derfor er ordningerne oftest ret små, og selvom de hvert år bør generere et afkast, er det ofte ikke nok til at dække omkostningerne. Så det er i højere grad pensionsselskabet, der tjener penge på dig end dig, der tjener penge på din pension - og over et helt arbejdsliv, bliver det til rigtig mange penge.

Især blandt freelancere, selvstændige, og ansatte i startups ser vi mange klatpensioner, som ofte ikke bliver samlet i en pension og derfor bliver glemt. Her er der hyppigere jobskifte, projektansættelser, og dermed mange forskellige pensionsordninger, som bliver etableret af de forskellige arbejdsgivere. Det er derfor ekstra vigtigt for denne gruppe at være opmærksomme på at samle pensioner til en pensionsordning.

Se alle fordelene ved vores pension for selvstændige

Et simpelt eksempel - tjen over 200.000 kroner ved at spare på omkostningerne

Jens er 35 år og har, ligesom gennemsnittet af alle voksne danskere, 3 pensionsordninger, hvoraf han kun overfører 1.000 kr. til én af dem hver måned.

Ved at samle sine pensioner et sted, kan han nemt spare 1.600 kr om året i omkostninger. Med renters rente over et helt arbejdsliv, svarer det til, at Jens får sparet over 200.000 kr. ekstra op i pension. Og det med en indsats på under 10 minutter - Godt arbejde, Jens!

Vi samler kun dine pensioner i Heap, hvis det giver mening

Der er mange fordele ved at samle sine pensioner ét sted, men der kan også være undtagelser. Der kan eksempelvis være tilfælde, hvor du har nogle rettigheder eller fordele tilknyttet dine eksisterende pensionsordninger, som vi ikke kan matche hos Heap. Og det kan du være helt sikker på, at vi vil fortælle dig. Vi rådgiver dig altid ud fra forudsætningen om, at du skal have mest mulig ud af din pension - hvad end det betyder, at du skal samle dine ordninger eller ej. Alt dette bliver vi klogere på, når vi modtager information fra dit eksisterende pensionsselskab (eller flere). 

I mange tilfælde vil det dog være en god ide, og så får du tilmed alle fordelene, som følger med en Heap-pension. Ingen krav om minimumsoverførsler, mulighed for at sætte overførsler på pause, når du vil (uden gebyrer selvfølgelig), bæredygtig investering af din pension, en af branchens højeste afkast og MEGET mere. Og nå jo, så tager det kun 10 minutter at oprette dig. Saml dine pensioner ved Heap, så lover vi at tage os godt af dem.

Der er ingen omkostninger i Heap ved at flytte dine opsparinger, men der vil måske være et gebyr fra dit eksisterende pensionsselskab. De vil ofte kræve et flyttegebyr (§41), som typisk vil ligge på ca. 2000 kr. Er din opsparing på under 20.000 kr., vil det som regel være gratis. Som noget særligt kan vi hos Heap tilbyde at dække flyttegebyr op til 2000 kr., hvis din pensionsopsparing er på 100.000 eller derover. 

Sidder du tilbage med uafklarede spørgsmål?

Dem vil vi meget gerne hjælpe med at svare på. Kontakt os på mail support@heap.dk, på tlf. 93 10 10 80, eller skriv til os i chatten.

Sådan samler du gamle pensioner

1) Oprettelse

Opret først din Heap-konto direkte fra vores hjemmeside ved at klikke "Kom i gang".

2) Underret os om dine eksisterende pensioner

I oprettelsen skriver du, hvor meget du har stående i andre selskaber, og tryk "ja" til at flytte dem til Heap.

3) Personlig rådgivning

Efter du har underskrevet og er blevet oprettet, bliver du ringet op inden for 3 hverdage af vores pensionseksperter, som personligt rådgiver dig ud fra dine nuværende pensioner.

4) Digital underskrift - sidste step

Du godkender og underskriver digitalt. Herefter sker den endelige flytning af dine pensioner til Heap.

5) Nu afventer du bare

Dine gamle pensionsselskaber har nu op til 3 måneder til at flytte din pension til Heap. Du får en besked i e-boks fra Topdanmark, når dine penge rammer din Heap-konto. Sådan!

Fordele ved Heap

Kom i gang

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!