Saml dine klatpensioner og tjen hundredtusindvis af kroner.

Har du også en gammel pension fra et tidligere arbejde eller studiejob liggende? Så er du ikke den eneste. Faktisk har danskerne over 12 millioner pensionsordninger tilsammen, som svarer til at hver voksen i gennemsnit har 3 ordninger. De fleste kan sagtens klare sig med en enkelt, så der er en masse penge at spare her.

Animation der viser tre sorte cirkler blive sat sammen til én stor cirkel

Dine pensioner bliver ædt op af omkostninger og gebyrer

De fleste pensionsselskaber tager i gennemsnit omkring 800 kr. om året for at administrere en pension, der ikke bliver indbetalt til - også kaldet for hvilende pensioner eller klatpensioner.

Klatpensioner opstår ofte i forbindelse med et jobskifte, hvor man ikke flytter sin pension videre til sin nye ordning. Derfor er ordningerne oftest ret små, og selvom de hvert år bør generere et afkast, er det ofte ikke nok til at dække omkostningerne. Så det er i højere grad pensionsselskabet, der tjener penge på dig end dig, der tjener penge på din pension - og over et helt arbejdsliv, bliver det til rigtig mange penge.

Især blandt freelancere, selvstændige, og ansatte i startups ser vi mange klatpensioner, som ofte bliver glemt eller nedprioriteret. Her er der hyppigere jobskifte, projektansættelser, og dermed mange forskellige pensionsordninger, som bliver etableret af de forskellige arbejdsgivere. Det er derfor ekstra vigtigt for denne gruppe at være opmærksomme på at samle klatpensionerne.

Et simpelt eksempel - tjen over 200.000 kroner ved at spare på omkostningerne

Jens er 35 år og har, ligesom gennemsnittet af alle voksne danskere, 3 pensionsordninger, hvoraf han kun overfører 1.000 kr. til én af dem hver måned.

20% højere afkast ved pensionsalderen
  • Ekstra pension ved at samle pensioner
  • Pension uden at samle pensioner

Ved at samle sine pensioner et sted, kan han nemt spare 1.600 kr om året i omkostninger. Med renters rente over et helt arbejdsliv, svarer det til, at Jens får sparet over 200.000 kr. ekstra op i pension. Og det med en indsats på under 10 minutter - Godt arbejde Jens!

Prøv at se, hvad din pension kan blive til

Læg din besparelse oven i din nuværende pension og se hvor meget du kan få ud af at samle dine pensioner et sted.

Din udbetaling som pensionist
0 kr./md.
Samlet opsparing ved pension
0 kr.
3.000.000 kr.1.500.000 kr.0 kr.
18 år93 år

Sådan samler du dine gamle pensioner i Heap:

  1. Opret først din Heap-konto direkte fra vores hjemmeside ved at klikke "Kom i gang".
  2. I oprettelsen skriver du, hvor meget du har stående i andre selskaber, og tryk "ja" til at flytte dem til Heap.
  3. Efter du har underskrevet og er blevet oprettet, bliver du ringet op inden for 3 hverdage af vores pensionseksperter, som personligt rådgiver dig ud fra dine nuværende pensioner.
  4. Du godkender og underskriver digitalt herefter den endelige flytning af dine pensioner til Heap.
  5. Dine gamle pensionsselskaber har nu op til 3 måneder til at flytte din pension til Heap. Du får en besked i e-boks fra Topdanmark, når dine penge rammer din Heap-konto.

Vil du vide mere? Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap®.

Heap®
en Topdanmark-partner

Heap® er skabt i tæt samarbejde med et af landets største forsikrings- og pensionsselskaber, Topdanmark. Vi er helt nye, så det er godt at have en partner med over 100 års erfaring.

Det betyder også, at det ikke er Heaps teknologinørder, dataeksperter og designere, der investerer dine penge - det gør Topdanmark Kapitalforvaltning. Heldigvis.