Derfor skal du ikke være urolig for din pensionsopsparing

Vi oplever, at nogle føler sig usikre på grund af situationen i Ukraine og på grund af investeringsafkastet, som har været lavere, end vi har været vant til de seneste år. Derfor vil vi her i artiklen forklare, hvorfor vi i Heap ikke ryster på hænderne, og hvorfor vi mener, at du heller ikke bør være urolig. Vores pensionsekspert, Ninett, sætter et par ord på dette i videoen nedenfor.

Pension er en langsigtet investering, og markedet vil altid gå op og ned

Vi har i lang tid vænnet os til, at afkastet på vores investerede penge kun går én vej - nemlig opad. Derfor kan det give anledning til utryghed, når der er krig i Europa, og du ser negative afkast på din opsparing. Her skal man dog huske på, at det er helt normalt, at markedet går op og ned.

Historisk set har aktiemarkederne altid gået op og ned, og det vil de højst sandsynligt blive ved med at gøre. Men når vi kigger på en længere årrække, har aktiemarkederne bevæget sig i en meget positiv retning. Derfor skal du huske på, at pension er en langsigtet investering, hvorfor kortsigtede stigninger og fald i opsparingen faktisk ikke er så vigtigt.

Din investering overvåges og optimeres hele tiden

Du skal også vide, at Topdanmarks team af dygtige investorer investerer din pension aktivt. Det betyder, at de hele tiden optimerer, plejer og overvåger din pensionsopsparing - alt sammen for at maksimere dit afkast og minimere et eventuelt tab. I en tid som denne, hvor aktiemarkederne generelt er hårdt ramte, sidder eksperterne dermed og minimerer dit tab og flytter bl.a. penge over i mere sikre investeringer, som fx obligationer. Det sker uanset, hvilken en investeringsprofil du har valgt, så du behøver ikke at være urolig, hvis du har valgt "høj risiko".

Som en stor tryghed kan vi også sige, at intet af din opsparing er investeret i Rusland eller Ukraine - eller i selskaber, der er blevet sanktioneret som følge af krigen. Du skal altså ikke være nervøs for, at du via dine investeringer støtter Rusland.

Husk, at du altid kan justere på dine overførsler

Din Heap-pension er 100 % fleksibel, og derfor kan du altid justere på størrelsen af dine overførsler. Hvis det giver dig ro i maven at overføre ekstra til din pension, når aktiemarkederne er nede, eller skrue ned pga. den usikkerhed, du måske sidder med, så har du mulighed for det.

Vores bedste anbefaling er dog, at du fortsætter med din opsparing, som du plejer, og ser din pension som din langsigtede investering. Så klarer investeringseksperterne hos Topdanmark al det svære med at finde ud af, hvordan afkastet på dine investeringer bliver bedst muligt - både mens der er turbulens på aktiemarkederne OG efterfølgende, når vi vender tilbage til en normal hverdag.

Andre artikler

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!