Få en pension, hvor du styrer det vigtigste, og vi klarer resten

Trustpilot score 4 ud af 5
Heap® er Topdanmark-partner

Det får du med en Heap-pension

Hos os får du en nem og helt fleksibel pension, som bliver optimeret af nogle af landets bedste investeringseksperter.

Kom i gang på kun 10 minutter

Hos os behøver du ikke vente i evige telefonkøer eller sætte tid af til upraktiske fysiske møder. Du kan opsætte din pension digitalt på kun 10 minutter.

Pension, hvad for noget?

Hos Heap kalder vi en spade for en spade og snakker dansk i stedet for jurist-lingo. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid skrive til os på chatten eller give os et kald.

En optimeret pension, hvor vi styrer alt det kedelige

Vi optimerer løbende din pension og sørger for at der er styr på alting og at den bliver investeret på den bedst mulige måde. Du styrer hvor meget du overfører og hvad dine penge skal investeres i.

Skru op og ned som det passer dig

Overfør hvad du vil

Vores liv og økonomi ændrer sig, så derfor skal du ikke være låst af en fast månedlig overførsel, der kan tage uger at få ændret. Hos Heap kan du nemt skrue op og ned eller sætte på pause, når du har brug for det. Helt digitalt og helt gratis.

...og når du vil

Passer dit liv ikke til faste overførsler?
Hos os kan du overføre, når du har lyst. Det kan være sidst på året, når du overblik over økonomien, når du får penge tilbage i skat eller hvis du skulle få en ekstra stor fødselsdagsgave.

Kom i gang

Overfør til din pension direkte via din arbejdsgiver

Hos Heap kan du også få din arbejdsgiver til at overføre din pension brutto direkte via din lønseddel, så du ikke selv skal tænke på at overføre til din pension.
Uanset om du vælger denne løsning eller overfører selv, så vil dit skattefradrag altid være det samme.

  • Sæt firmaoverførsler op nemt og enkelt inde på Heap

  • Vi indrapporterer automatisk dine overførsler til skat

  • Vi hjælper den lønansvarlige med at sætte overførslerne op

Din pension er i sikre hænder

Med Heap får du en diversificeret investering og maksimalt afkast. Din pension er samtidig investeret 100% bæredygtigt

Investér som en ekspert uden at være det

Din pension bliver løbende optimeret for maksimalt afkast

Topdanmarks erfarne investeringseksperter sikrer dig det bedste afkast ved løbende at optimere de underliggende aktier og obligationer, som din pension er investeret i. Så behøver du ikke selv at gøre det.

Din pension er diversificeret og investeret bredt

Vi sikrer en stor risikospredning på din pension ved at investere i massevis af aktier og obligationer fordelt på tværs af regioner og sektorer. Topdanmarks investeringseksperter optimerer løbende din risikospredning, så den passer til dig.

Din risiko bliver automatisk aftrappet

Hos Heap beregner vores algoritme, hvornår det giver mening at aftrappe risikoen for din pension. Jo tættere du kommer på din pension, jo flere af dine penge investerer vi i sikre investeringer, så du ikke skal bekymre dig om, hvor meget du har at gøre med, når du en dag skal på pension.

Investér bæredygtigt for en bedre verden

Ingen fossile brændsler, tobak, våben eller online betting

Vi screener vores investeringer med en såkaldt “ESG-screening”, så din pension ikke bliver investeret i virksomheder indenfor fossile brændsler, tobak, våben, online betting eller lignende.

Investeringer for menneskerettigheder og miljø

Vi følger FN’s Global Compact-principper og investerer i virksomheder, som lever op til de 10 principper inden for bl.a. menneskerettigheder, miljø og anti-korruption. 

Aktivt ejerskab betyder indflydelse

Som en stor kapitalforvalter udøver Topdanmark aktivt ejerskab på generalforsamlinger og bruger sin indflydelse på at få virksomhederne til at arbejde mod en bedre fremtid og overholde de bæredygtighedsprincipper, som Topdanmark har opstillet.

Vælg den retning, du allerhelst vil investere i

Lige meget om du er til grøn omstilling eller danske investeringer, så optimerer & diversificerer vi din investering, så du får et godt afkast. Husk at du altid kan skifte retning hos os - helt uden gebyrer.

Grøn omstilling

Hvis du synes, det er fornuftigt at investere i en grønnere fremtid.

Afkast seneste år%18,84

Teknologisk udvikling

Hvis du vil investere i de virksomheder, som er i front på den teknologiske udvikling.

Afkast seneste år%20,88

Danske investeringer

Hvis du gerne vil investere i danske selskaber.

Afkast seneste år%20,38

Globale investeringer

Hvis du gerne vil have en bred investering på tværs af landegrænser.

Afkast seneste år%20,58

Enkle priser og slet ingen gebyrer

Pension

Max 149 kr./md. i administration

Dækker løbende omkostninger og udvikling af Heaps platforme og produkter. Som kom-igang-pris indtil din opsparing rammer 59.600 kr. betaler du kun 3% årligt i administration. Det betyder, at hvis du fx har 10.000 kr. på din pensionsopsparing, koster det 25 kr. i administration den måned.

Max 1% i årlige investeringsomkostninger

Dækker udgifterne til fondene og Topdanmarks investeringseksperters arbejde med løbende at optimere dine investeringer mod et godt afkast.Udgifterne bliver lavere med tiden, idet vi flytter din opsparing til investeringer med lavere risiko, i takt med at du nærmer dig pensionsalderen.

Grøn omstilling0,67-0,97%
Teknologisk udvikling0,66-0,92%
Danske investeringer0,65-0,89%
Globale investeringer0,66-0,92%
0 kr. i gebyrer
Oprettelse0 kr.
Ændring af overførsler0 kr.
Ændring af investeringsprofil0 kr.
Ændring af investeringsformål0 kr.
Flyt pensioner til Heap0 kr.

Dit gamle pensionsselskab tager typisk et gebyr på knap 2.000 kr., når du skifter til Heap. Vi dækker også de udgifter, hvis du flytter et depot på mere end 100.000 kr. til Heap.

De tekniske detaljer

I dette afsnit kan du finde de mere tekniske detaljer, hvis du vil dykke ned i dem. Hvis ikke, så er det også helt i orden - vi har styr på din pension og giver dig altid besked, hvis der er noget, du skal tage stilling til.

Automatisk optimering af risiko for maksimalt afkast

Du får en anbefalet investeringsprofil af Heap

Når du opretter din pension hos os, stiller vi dig nogle spørgsmål omkring din holdning til risiko. Vi bruger dine svar til at anbefale dig en investeringsprofil, som passer til dig, og som gør, at du kan sove roligt om natten.

Din investeringsprofil bestemmer, hvornår vi flytter din pension til mere sikre investeringer

Jo mindre du er til en høj risiko, jo tidligere begynder vi at flytte din pension til mere sikre og stabile investeringer. Det betyder, at din pension ændrer sig mindre ved udsving i markedet op mod din pensionsalder.

Du kan altid ændre din investeringsprofil senere

Mange ændrer løbende holdning til deres risiko i løbet af livet. Det kan være fordi opsparingen bliver større, eller fordi de måske får andre værdier som fx hus eller arv, som betyder, at pensionen bliver mindre vigtig. Du kan altid løbende opdatere din investeringsprofil i Heap. Helt gratis.

Optimeret i forhold til skat og fradrag

Hvordan er det nu lige med skat og fradrag?

Den store fordel ved en pension er det skattefradrag, som du får med det samme, når du overfører til din pension. Derudover er skatten på dit afkast også meget lavere end hvis du fx selv investerede dine opsparing direkte i aktier.

Du får automatisk fradrag for dine overførsler til din pension

Hos Heap får du et årligt fradrag for op til 113.700 kr. (2022), som du kan trække fra i din personlige indkomst. Hvis du fx har en skatteprocent på 40% og overfører 10.000 kr. til din pension, får du et yderligere fradrag på 4.000 kr. i skat.

Du betaler en meget lavere afkastskat på pension

Skatten på dit pensionsafkast er kun 15,3%, modsat afkastskatten på andre investeringer, som ligger på 27-42%. Det betyder, at du over dit arbejdsliv betaler meget mindre i skat på din pension, end du ville have gjort på andre investeringer.

Vælg selv om du vil have skattefradraget løbende eller i slutningen af året

Vi rapporterer automatisk dine overførsler til Skat, så du får fradraget tilbage på årsopgørelsen. Hvis du gerne vil have fradraget løbende, kan du nemt rapportere det på forskudsopgørelsen. Læs hvordan her.

Det mest fleksible pensionsprodukt

I Heap har vi sammensat et produkt, hvor du både får en ratepension og en livsvarig pension. Heap optimerer automatisk dine overførsler, så du får maksimalt fradrag og fleksibilitet, når du går på pension. Vores pension er særlig relevant for selvstændige, freelancere, start-ups, mindre virksomheder - eller også til dig, der bare ønsker en nem, overskuelig og fleksibel pension.

Ratepension

Som at betale løn til sig selv hver måned i en begrænset periode på 10-30 år. Muligt årligt fradrag (2022): 59.200 kr.

Livsvarig pension

Som at tegne en forsikring på løn resten af livet. Dette bliver også nogle steder kaldt for en livrente. Muligt årligt fradrag (2022): 54.500 kr.

Vil du vide mere? Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap®.

Heap®
en Topdanmark-partner

Heap® er skabt i tæt samarbejde med et af landets største forsikrings- og pensionsselskaber, Topdanmark. Vi er ret nye, så det er godt at have en partner med over 100 års erfaring.

Det betyder også, at det ikke er Heaps teknologinørder, dataeksperter og designere, der investerer dine penge - det gør Topdanmark Kapitalforvaltning. Heldigvis.