Guide: Sådan sætter du overførsler op via jeres lønsystem

Overfør til medarbejdernes pension direkte fra jeres lønsystem

Ingen administrationomkostninger for jer
I styrer selv via jeres lønsystem, hvor meget I overfører
Topdanmark indberetter automatisk til Skattestyrelsen

Sådan sætter I overførslerne op i jeres lønsystem

1. Medarbejderen opretter sig

 • Medarbejderen opretter sin pension

  Medarbejderen opretter sin pension hos Heap, udfylder alle nødvendige oplysninger og underskriver aftalen.

 • Medarbejderen opretter en aftale om firmaoverførsler

  Medarbejderen fortæller Heap, at I ønsker at overføre via jeres lønsystem, og underskriver en aftale, der bliver sendt til godkendelse hos jer.

2. I underskriver aftalen og sætter indbetalingerne op i lønsystemet

 • Underskriv aftalen om overførsler

  Heap sender jer en email med et link til aftalen, som I skal underskrive. Aftalen sikrer, at I må overføre penge til jeres medarbejders pension hos Heap.

 • Indsæt PBS- og aftalenummer i lønsystemet

  For at kunne overføre til medarbejderen, skal I indsætte PBS- og aftalenummeret på aftalen. Alle informationer findes I den email, I modtager, efter I har underskrevet aftalen.

 • Sæt beløbet op i jeres lønsystem

  I kan indbetale et beløb, som afviger med +/- 90 % fra det beløb, som medarbejderen selv har indtastet. Skal beløbet ændres mere end det, skal medarbejderen lave en ny aftale. Hvis medarbejderen eksempelvis har indtastet 5000 kr., kan I således indbetale alt mellem 500-9500 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Kan medarbejderen ændre pensionsindbetalingen via lønsystemet?
+

Nej, det er kun den lønansvarlige, der kan det. Til gengæld har den lønansvarlige fri mulighed for at ændre indbetalingen ligeså ofte, det ønskes, inden for +/- 90% af det aftalte beløb, som medarbejderen har skrevet i aftalen.

Hvor kan medarbejderen se, at pengene fra firmaoverførsler er kommet ind?
+

Medarbejderen kan se pengene på det samlede pensionsoverblik på deres personlige Heap-dashboard. Vi arbejder pt. på, at brugeren (medarbejderen) får et endnu mere detaljeret overblik over firmaoverførsler fra måned til måned på dashboardet.

Hvor ofte kan man ændre pensionsindbetaling?
+

Så længe den lønansvarlige gør det inden lønkørsel, kan pensionsindbetalingen ændres hver måned - eller ligeså ofte der køres lønudbetaling.

Hvad sker der, hvis medarbejderen også overfører penge fra en privatkonto på Heap.dk?
+

Så kommer der flere penge på pensionsopsparingen. Medarbejderen kan efter eget ønske helt selv oprette private overførsler på heap.dk oven i virksomhedens indbetalinger.

Hvordan fungerer det med skat, når min arbejdsgiver overfører via et lønsystem?
+

Alle overførsler over lønsystemet bliver automatisk indrapporteret til Skat, og medarbejderen får sit fradrag hver måned. Der bliver også trukket arbejdsmarkedsbidrag af virksomhedens overførsler. Alle private overførsler bliver desuden automatisk indrapporteret I slutningen af året. Hvis medarbejderen ønsker sit fradrag fra private overførsler løbende, skal forskudsopgørelsen blot opdateres på skat.dk - i felt nr. 416 for beløb op til 58.500 (2021). Det er helt valgfrit!

Hvordan er processen for overførsler til pension via lønsystemet?
+

Det tager lidt tid for systemet at behandle overførsler via et lønsystem. Her er et eksempel på en kørsel, der kører i slutningen af juni.

1. Lønbetaling, inkl. pensionsoverførsel, kører typisk i slutningen af måneden (juni)
2. Pengene modtages i Topdanmark (1. juli)
3. Pengene investeres og placeres på medarbejderens pensionkonto (1.-7. juli)
4. Medarbejderen kan se pengene på sin pensionskonto (8.-9. juli)

Hvordan retter jeg beløbet i aftalen om firmaoverført pension, inden jeg underskriver?
+

Beløbet, som står i aftalen, er blot vejledende og påkrævet for, at Topdanmark kan registrere, at firmaet kan overføre penge til medarbejderens pension. Du kan derfor sagtens ændre beløbet eller stoppe overførslerne direkte i jeres lønsystem - uden at informere Heap eller Topdanmark om det. Hvis du gerne vil have, at der står det helt rigtige beløb, kan medarbejderen logge ind på sin Heap, slette den eksisterende aftale og oprette en ny aftale med det rigtige beløb.

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!