Opret en pension og udnyt dit skattefradrag

Opret din pension inden årsskiftet, og udnyt dit skattefradrag

Når du opretter en pension og overfører penge til den, så får du automatisk et skattefradrag. Det betyder, at jo mere du sparer op i pension, jo flere penge får du tilbage i skat. Win-win!

Vi er ved at nærme os årsskiftet, og dermed nærmer vi os deadlinen for, at du kan udnytte dit skattefradrag for 2021. Her kan du læse mere om at oprette en Heap-pension, om fradragsgrænserne for pension, samt se hvordan du bedst udnytter dit fradrag for 2021 og sparer masser af penge i skat. Har du en eksisterende pension, som du vil indbetale ekstra til, kan du læse mere her.

Vi ved alle, at det er en god ide med den der pension. Så du kan lige så godt oprette den på det tidspunkt, hvor det giver mest mening, og hvor du kan få mest muligt fradrag ud af det.
Hvordan fungerer skattefradraget for pension helt præcist?

Når du opretter en pension og overfører til den, får du det der hedder fuldt fradrag i din skat. Det betyder, at du kan trække dine overførsler til pension fra det, du tjener. Så hvis du på et år har tjent eksempelvis 300.000 kr. og overfører 30.000 kr. til din pension, så vil du blot skulle betale skat af 270.000 kr. i stedet for de 300.000 kr., som du reelt har tjent.

Skattefradrag for pension i 2021

Fradragsgrænserne for de forskellige pensionstyper bliver justeret hvert år. For private overførsler til pension er grænserne i 2021:

Fradrag for ratepension: 58.500 kr. (2021)
Fradrag for livsvarig pension (livrente): 53.800 kr. (2021)

Når du opretter en pension hos Heap, får du en ratepension med overløb til livsvarig pension. Det betyder, at du kan overføre 112.300 kr. (2021), som du kan få fradrag for. Husk, at fradraget er på tværs af ordninger, så hvis du eksempelvis allerede har en pension, så skal du lægge dine overførsler til begge pensioner sammen.

Så meget kan du spare i skat ved at udnytte dit skattefradrag

Det kan være lidt abstrakt at finde ud af, hvor meget man rent faktisk sparer i skat ved at overføre til sin pension. Lad os kigge på to eksempler:

Gitte tjener 50.000 kr. om måneden efter arbejdsmarkedsbidrag

Gitte tjener 50.000 kr. om måneden efter arbejdsmarkedsbidrag
Gitte betaler topskat, fordi hun tjener mere end 45.400 kr./md. (2021) efter arbejdsmarkedsbidrag. Det er derfor ekstra fordelagtigt for Gitte at overføre penge til sin pension, fordi at hun, ved at at overføre til sin pension og udnytte fradraget, har mulighed for at komme under topskattegrænsen og dermed undgå at betale 52,05 % af den sidsttjente krone.

Gitte vælger at indbetale 60.000 kr. til sin pension og kommer derfor under topskattegrænsen. Gitte sparer derfor omkring 30.000 kr. i skat.

Thomas tjener 30.000 kr./md. efter arbejdsmarkedsbidrag

Selv for personer, som ikke betaler topskat, er der store summer at spare i skat samtidig med, at man sparer op til sin pension. Lad os for eksemplets skyld antage, at Thomas overfører 36.000 kr. til sin pension og betaler 40 % i skat. Thomas vil i dette tilfælde spare omkring 15.000 kr. i skat.

Heap pension på mobil

Overfør inden d. 30/12 med Dankort, og udnyt dit fradrag for 2021

For at sikre, at dine overførsler bliver registreret som fradrag i 2021, er der nogle datoer du skal overholde.

Via din Heap-konto: MobilePay senest d. 26/12 og Dankort senest d. 30/12 kl. 16.00
Via løn: Så længe din løn bliver kørt tidsnok til at pengene er fremme på din pension i 2021, så gælder fradraget for 2021

I Heap er det super nemt at komme i gang, så du kan nemt oprette dig d. 30/12 kl. 16.00 og stadig nå at overføre via Dankort på samme dag.

Hvordan får jeg pengene tilbage i fradrag?

Der findes to måder, som du kan få fradraget for dine pensionsoverførsler på. Du kan vælge at få fradraget løbende eller i slutningen af året.

Løbende fradrag

Det løbende fradrag opnåes ved, at du retter i din forskudsopgørelse, hvis du overfører privat, eller ved at din virksomhed overfører din pension via deres lønsystem. I så fald det er din virksomhed, der overfører til din pension, vil pengene blive trukket fra din løn, før du betaler skat.

Hvis du selv skal rette i forskudsopgørelsen, skal alle dine overførsler op til 58.500 kr. (2021) angives i felt nr. 416 (ratepension), mens beløbet derover angives i felt nr. 436 (livslang pension).

Årligt fradrag

Hvis du overfører privat og ikke retter i din forskudsopgørelse, vil fradraget automatisk indgå i årsopgørelsen i marts. Det er således først, når årsopgørelsen er klar, at du får gavn af fradraget i form af, at du får penge tilbage i skat. Hvis du opretter din pension i december, vil du få pengene tilbage på din årsopgørelse.

Hvordan fungerer det i Heap?

Når du overfører via MobilePay eller Dankort, så skal du rette i din forskudsopgørelse, hvis du gerne vil have fradraget løbende. Hvis du undlader at gøre dette, indberetter vi i Heap automatisk dine overførsler til skattestyrelsen i slutningen af året. Dit fradrag vil i så fald komme tilbage i skat, når årsopgørelsen er klar i marts.

Hvis du benytter dig af firmaoverførsler, bliver dine penge overført før skat, og du får således løbende dit fradrag. Du kan nemt sætte firmaoverførsler op inde på din Heap-pension.

Det er en god idé med en pension

Der er mange fordele ved at oprette en pension. Du får ikke kun en masse kontante skattefordele, mens du arbejder. Du sikrer også, at du får meget mere frihed, når du skal på pension.

 • Frihed og muligheder

  Jo mere du sparer op til din pensionstilværelse, jo større frihed har du til at vælge, hvordan du gerne vil leve som pensionist.

 • Skattefradrag hvert år

  Du får fradrag for dine pensionsoverførsler hvert år, så du sparer penge i skat samtidig med, at du sparer op til fremtiden.

 • Lav afkastskat

  Skatten, som du betaler på det, du "tjener" på din pension er kun 15,3%. Det er noget lavere end de 27-42%, som gælder for andre investeringer. Der er derfor mange penge at spare ved at investere via sin pension.

Sådan kommer du i gang med en Heap-pension

Vi har heldigvis skåret alt det overflødige palaver væk, så det er blevet nemt og overskueligt at oprette en pension.

 • Tryk på "kom i gang", og svar på nogle enkle spørgsmål

  Vi skal lære dig en lille smule at kende, før vi kan optimere din pension bedst muligt. Vi lover, at du kan gøre det over en kop kaffe.

 • Tjek vores pensionsanbefaling igennem

  Før du opretter din pension, har du mulighed for at se, hvor stor din opsparing kan vokse sig ud fra vores anbefalede profil. Du kan altid justere, hvis du vil ændre din månedlige overførsel eller investeringsretning. Uden gebyr selvfølgelig.

 • Godkendelse med NemID og underskrift

  Før vi kan sige "tillykke med din nye pension", skal du lige igennem de obligatoriske sikkerhedstrin. Det går som regel ret smertefrit og hurtigt. Går du i stå her, eller har du brug for hjælp med at komme videre, sidder vi klar i chatten eller på telefon.

 • Godt gået - du har en pension!

  Du har altid adgang til din pension, når du er logget ind på heap.dk. Skru op eller ned for overførsler, sæt på pause, ændr risikoprofil. Det hele kan du gøre, mens du er på farten. Gratis.

Vil du vide mere?
Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Bliv skarp på pension, få besked om vigtige begivenheder og datoer, og hold dig opdateret på de nyeste ændringer i Heap. Vi lover ikke at spamme dig og du kan altid melde dig fra igen.

Dine informationer

Når du skriver dig op, accepterer du, at vi må sende dig informationer om Heap.
Tak! Du er nu skrevet op til vores nyhedsbrev
Noget gik desværre galt. Prøv igen!